Odder Dyreklinik

Hund

Drømmen om hund i familien er dejlig, men bør overvejes og planlægges nøje inden den føres ud i livet. En hund er ikke bare en ting, der kan købes og smides væk, når interessen er dalende, men et levende væsen der forpligter de næste 8-15 år. En hund bør derfor vælges, så den passer til familiens livsstil.

Ved at udfylde vores skema, kan vi hjælpe dig med at vælge lige netop den hund, som passer til jeres familie og jeres behov.

Kontakt os og aftal en tid ved veterinærsygeplejerske, Vibeke Steinmüller, med speciale i adfærd hos hund og kat.

Hvalpe tages fra moderen, når de er 8 -10 uger gamle. Kontakt os og lad os vejlede dig med rette foder, vaccine, sundhedstjek og tandskift mm.

For at få en glad og tilfreds hund, kræves både fysisk og psykisk aktivering hver dag. Der er stor forskel på, hvad der skal til, for at hunde er velstimulerede. Ikke alle hunderacer er ens. Spørg derfor gerne os til råds.

At kunne forstå sin hund og alle dens signaler, er fundamentet for et godt forhold mellem hund og ejer. Hunden er et flokdyr med et nuanceret sprog til at samarbejde og kommunikere med andre. Det er meget vigtigt som hundeejer at gøre et forsøg på at forstå dette sprog.

Læs mere om samarbejde mellem hund og ejer!

Emnet har ofte været i medierne i den senere tid, hvor der har været episoder, hvor “farlige” hunde har været involveret. Ofte er det blevet en meget følelsesladet debat i den pågældende situation.

Læs sammendrag fra Den danske Dyrlægeforening faglige seminar om emnet “farlige” hunde.

Hunde er så heldige at have deres egen lov. Inden man anskaffer sig en hund bør man sætte sig lidt ind i, hvad lovgivningen siger på området.

Læs de mest relevante dele af loven HER.

 

Artikler om hunde

På denne side kan du finde information om hunde. Herunder kan du klikke dig frem til forskellige emner. Emnerne vil løbende blive opdateret, så følg med her på siden og bliv klogere på din hunds adfærd og trivsel. Odder Dyreklinik er en specialiseret smådyrspraksis med et højt fagligt niveau og stor viden og erfaring indenfor sygdomme hos hunde. Vi efteruddanner os løbende og holder os opdateret med den nyeste viden. Hvis du savner yderligere information, så send os gerne en mail –  Vi vil gøre vores bedste for at give dig et svar. Skriv til info@odderdyreklinik.dk

Demens hos hunde

Demens hos hunde Forskellige kategorier af adfærdsændringer Siden midten af 90’erne har man erkendt, at hunde kan rammens af aldersbetingede adfærdsændringer meget lignende human demens.

Læs mere »

Livmoderbetændelse hos hund

Livmoderbetændelse hos hund Livmoderbetændelse hos hunde, er en ansamling af betændelse i livmoderen hos ikke-steriliserede hunhunde/tæver Sygdom Sygdommen er meget almindelig og viser sig oftest

Læs mere »

Hundeloven

Hundeloven Læs om de vigtigste regler og love som hundeejer Omfattende lovgivning Hunde er så heldige at have deres egen lov, dette er desværre ikke

Læs mere »
Hvalp slikker sig rundt om munden

Vokseværk

Vokseværk Læs hvad du kan gøre når din hund har vokseværk De lange rørknogler Vokseværk er en smertefuld tilstand i de lange rørknogler (overarm, lårben

Læs mere »

“Farlige” hunde

“Farlige” hunde At være hundeejer kræver et aktivt valg Hvilke hunde er “farlige”? Emnet har ofte været i medierne i den senere tid, hvor der

Læs mere »