Odder Dyreklinik

Fuld udstyret tandklinik

Vi råder over ultralydsrenser og poleremaskine samt det nyeste udstyr indenfor tandrøntgen. Vi har desuden specialuddannet personale på klinikken.

Mistanke om tandlidelse?

Hvis dit kæledyr får dårlig ånde, savlen, uvilje mod at tygge mv., så kan det være dit dyr har tandpine. Ring og få en tid.

Gratis tandkontrol

Som medlem af vores kundeklub får du div. fordele og rabatter. F.eks. gratis tandkontrol og gratis negleklip. Læs mere om vores kundeklub.

Tandklinik

Fuld udstyret tandklinik

Klinikken råder over tandudstyr, så dyrene kan få renset samt poleret deres tænder. Er der tvivl omkring sundheden af tand/tænder benyttes røntgen til afklaring. Her vurderes den enkelte tand, hvor roden er intakt. I nogle tilfælde må tænder fjernes, hvis der er en tandrodsbyld. Andre situationer kan tænder være beskadiget, delvis knækket (med blottet rod), så tanden må fjernes. Mindre skader kan udbedres med plomberinger eller lakeringer.

Mistanke om tandlidelse

Der kan være flere symptomer på tandlidelser. Patienten har:

  • Dårlig ånde, tydelig tegn på tandsten.
  • Savlen (sår, betændelse)
  • Kan ikke tygge/ spise som tidligere (Dårlig tand i den ene side, kan betyde patienten kun tygger i den anden side)


Hunde  og katte starter deres liv med at få mælketænder ligesom os andre. Efter omkring et halvt år er alle disse udskiftet med blivende tænder. Nogle hunde får problemer med dette tandskifte og især mælkehjørnetænderne kan blive ved med at sidde fast, selvom den blivende tand er brudt frem. Sker dette, kan det være nødvendigt at fjerne mælketanden for ikke at genere udviklingen af den blivende tand.

Tandbørstning er den eneste metode der beviseligt modvirker tandsygdomme. Tyggepinde og diverse tandrensende foder kan hjælpe et stykke hen af vejen, men kan ikke erstatte en grundig tandbørstning. Tandbørstning bør foretages dagligt for at have optimal effekt. Sygdomme i mundhulen kan være meget alsidige, men langt hovedparten skyldes dårlig mundhygiejne. Tandsten og plak findes hos stort set alle de kæledyr der kommer til årlig vaccination og sundhedsundersøgelse. Nogle er så slemme at der skal en tandrensning til.

En tandrensning skal foregå i bedøvelse. Rent praktisk foregår det ved at dyret ankommer til dyrlægen først på dagen, fastende. Efter en grundig sundhedsundersøgelse, evt. suppleret med blodprøver bedøves dyret. Tandrensningen foregår med moderne udstyr med ultralyd og efterfølgende polering. Under tandrensningen får man måske mistanke til underliggende sygdom i nogle tænder. Disse tænder kan man vælge at røntgen fotografere, for derved at fastslå om tanden står til at redde. Ofte er tanden så medtaget, at den desværre må fjernes.

Med tandrøntgen kan man undersøge tanden under gummekanten og derved få et mere grundigt overblik over tandens tilstand. Vi kan undersøge om tandsættet er komplet eller om der gemmer sig en skjult tand i kæben. Skjulte tænder kan give anledning til kæbecyster og bør fjernes. Især hos katte kan huller i tænderne findes ved røntgenundersøgelse. Mulighed for røntgendiagnostik hele tandsæt eller enkelte tænder.

Gratis tandkontrol

Gennem vores V.I.Pet ordning kan alle få en gratis check af mundhule hos en veterinærsygeplejerske. Giver denne undersøgelsen anledning til yderligere afklaring, kan dette ske i samråd med dyrlæge. Når dyrene hos os får en tandrensning tilbydes/indkaldes de altid til et gratis eftersyn et halvt år efter hos en veterinærsygeplejerske .