Odder Dyreklinik

Årlig sundhedskontrol

Dit dyr kan ikke fortælle, hvis den har ondt. Derfor anbefaler vi en jævnlig sundhedskontrol med tjek af hjerte/lunger, mave/tarme, pels/hud, øre, øjne, tænder, poter/negle, muskler og led.

Vaccine

I de første 3 år af dit kæledyrs levetid er det vigtigt at få den rette grundvaccine, og herefter er det individuelt, hvor ofte dit kæledyr bør vaccineres. Tal med os om hvordan vi kan skræddersy et individuelt program for netop dit kæledyr.

Gratis negleklip for klubmedlem

Som medlem af vores kundeklub (V.I.Pet) får du div. fordele og rabatter. F.eks. gratis negleklip og gratis tandkontrol. Læs mere om vores kundeklub her på hjemmesiden

Sundhedskontrol og vaccine

Sundhedskontrol
Dyrene bliver undersøgt for tegn på sygdom eller skader der skal tages højde for. Hvis man som kæledyrsejer på forhånd er bekendt med at dyret har sygdomsmæssige problemer, er man meget velkommen til at nævne dette ved tidsbestilling.

Vaccination
Vi følger vaccinationsanbefalinger fra WSAVA (World Small Animal Veterinary Association) hvor vi benytter gældende vaccinationsprogram. Ud over standardvacciner findes der nogen tillægsvacciner, som tilpasses det enkelte dyrs behov. Faktorer som udlandsrejser og ophold i hunde/kattepension påvirker hvilke vacciner vi vil anbefale til det enkelte kæledyr. Vores generelle vaccinationsanbefalinger er følgende:

Hunde: Basis vaccination ved 8, 12 og 16 ugers alder, samt ved 1 års alder, derefter årlig vaccination hvor der hvert år bliver vaccineret mod kennelhoste og leptospirose samt hver 3. år mod parvovirus, smitsom leverbetændelse og hundesyge (canine distemper virus). Vi tilbyder også vaccination mod rabies, og udvidet vaccination mod kennelhoste til hunde som har dette behov.
Katte: Basisvaccination ved 12 og 16 ugers alder, derefter årlig revaccination. Alle katte bliver vaccineret mod katteinfluenza (calicivirus og herpesvirus) samt kattesyge (parvovirus), og vi tilbyder også vaccination mod katteleukæmi (retrovirus) samt chlamydia (en del af katteinfluenzakomplekset). Katte som skal ud og rejse kan også rabiesvaccineres.

Titer test
Som alternativ til årlig vaccination tilbyder vi at teste din hund/kat for antistoffer koblede til en række sygdomme. Dette foregår ved en blodprøve. Hvis dyret har nok antistoffer er vaccination ikke nødvendig på det aktuelle tidspunkt, andre gange mangler der antistoffer og vaccination er nødvendig. Vi kan teste hunde for antistoffer mod hundesyge, parvovirus og leverbetændelse. Katte kan testes for kattesyge, calicivirus og herpesvirus.

Vi har en moderne testmetode, hvor vi får et præcist tal på mængden antistoffer. Spørg os på klinikken hvis du vil vide mere om hvorvidt en titertest et godt valg for dit kæledyr.