Min hund bider ikke, den trækker bare
det skal være sjovt at gå ture med hunden
Få kontrol over gåturen
Oftere og oftere ses hunde i gadebilledet med en grime på der ligner en mundkurv, men det er det ikke. Grimen skal ikke forhindre hunden i at bide, men forhindre den i at trække af med ejeren.
Når man får en ny hund, er det vigtigt at lære den at gå i snor. Dette betyder at hunden går stille og roligt med slap line ved siden af ejeren. Nogle hunde er dog så ivrige efter at udforske verdenen og har så mange kræfter, at de uanset hvad trækker af med ejeren.
En normal reaktion på hundens træk er selvfølgelig at trække tilbage i snoren, men det resulterer bare i, at hunden føler sig kvalt og derfor trækker endnu mere. I længden kan trækket fra halsbåndet beskadige nakkehvirvlerne selvom de fleste hunde udvikler meget stærke halsmuskler.
For at afhjælpe trækket og denne belastning er der udviklet flere alternativer til et almindeligt halsbånd. Det gælder eksempelvis kropsseler og grimer.
Kropssele eller grime
For de fleste hunde vil en almindelig kropssele løse problemet. Trækket i kropsselen fordeler sig på brystmuskulaturen og skuldrer. Dette træk opfatter hunden mere behageligt og mindre stressende. Derfor accepterer hunden det oftere og stopper med at trække. Samtidig er der mindre risiko for skader. Til restgruppen hvor kropssele ikke er nok, kan det være nødvendigt at anvende en grime.
-Halti er en grime, der fungerer som en almindelig hestegrime. Ved træk fra hunden drejes hovedet til sidenog derved drejes kroppen let. Dette hindrer hunden i at have kraft til at trække fremad. Når hunden på denne måde efterhånden lærer at træk ikke kan betale sig, vil gåturen blive mere behagelig for både hund og ejer.
Ved træning med grimerne er det vigtigt at gøre det positivt at gå med grimen. Det vil sige megen ros og gode godbidder for den rette adfærd. Positiv indlæring er altid bedre end afstraffelse. Grimerne skal kun bruges indtil hunden har lært ikke at trække mere. Herefter kan man gradvist gå tilbage til et normalt halsbånd eller kropssele. Yderligere råd og vejledning fås hos din dyrlæge.