Veterinærsygeplejerskeelev
Veterinærsygeplejerskeelev
Veterinærsygeplejerskeelev
En veterinærsygeplejerske arbejder med at hjælpe dyr. Du lærer at passe og pleje syge dyr og hjælpe dyrlægen ved operationer og fødsler. Du lærer F.eks. at skifte forbindinger og tage puls og temperatur, men du skal også lave undersøgelser og testarbejde, såsom at tage blodprøver. Går du og har en drøm om at blive veterinærsygeplejerske, og ved du ikke hvordan du skal gribe det an, så vil vi elever fra Odder Dyreklinik kort fortælle lidt om uddannelsen.
Vi giver råd og vejledning omkring:
Det er vigtigt at din ansøgning er rigtigt opstillet, så den tager sig godt ud og har du ikke prøvet at skrive en ansøgning før, så få hjælp af én som har, eller lån en bog om emnet på biblioteket. Det er også en god idé at søge læreplads i hele landet, da der er rift om pladserne og man kan ikke regne med at få en læreplads lige i nærheden af hvor man bor. Hvornår på året der gennemgås ansøgninger er individuelt for den enkelte klinik. Mange steder er det januar/februar der foretages ansættelsessamtaler, og ansættelsesstart er typisk august måned. For at blive optaget som veterinærsygeplejerskeelev er der fra skolens side et krav om afsluttet 9. klasses eksamen. De enkelte klinikker har dog forskellige krav mht. tidligere erfaring eller uddannelse. Mange steder foretrækkes det at eleven har en studentereksamen og arbejdserfaring evt. fra lignende erhverv. Det er ofte svært at få en praktikplads, og mange nuværende elever har brugt flere år på at søge.
Selve uddannelsen tager 3 år og 10 uger og er en blanding af praktik og skolegang. Man starter typisk på sin læreplads d. 1. august og det første skoleophold starter derefter i januar og varer i 10 uger. Skolegangen foregår på Hansenbergs jordbrugsafdeling i Kolding og det er muligt at bo på skolehjem i Kolding, hvis man bor mere end 5 kvarter fra skolen (med offentlige transportmidler). Man skal i alt på 5 skoleophold af 10 uger. Selve skolen er lokaliseret på Vranderup Østergård, som ligger ca. 6 km uden for Kolding. Her er der en minizoo med eksotiske dyr, en gård med kvæg, heste- og svinebesætning, forsøgshunde og forsøgskatte, samt en forsøgsdyrsstald med kaniner, rotter og mus. Elever på veterinærsygeplejerskeuddannelsen har hovedsageligt at gøre med hundene og kattene, som bliver inddraget i undervisningen, så vidt muligt.
Vi håber at dette kan hjælpe dig lidt på vej. Hvis du har lyst at tale med én af os elever eller vores uddannede veterinærsygeplejersker, så er du velkommen til at ringe til os på Odder Dyreklinik på tlf. nr. : 86544004.